Ср. Тра 15th, 2024

У Департаменті освіти та науки КМДА випустили рекомендації про проведення під час осінніх канікул компенсаторних занять, індивідуальних та групових консультацій для подолання освітніх розривів та освітніх втрат.

У документі вказано, що минулого навчального року були проведені моніторингові дослідження у 8 та 10 класах закладів загальної середньої освіти міста Києва з п’яти предметів: української мови, історії, математики, фізики та хімії.

Цього навчального року також планується провести такі моніторингові дослідження – за результатами I та II семестру. Відповідно, у період осінніх канікул пропонується:

Вчителям завершити до початку канікул аналіз результатів навчання та використати осінні канікули для проведення компенсаторних занять, індивідуальних/групових консультацій з окремими учнями з базових тем, враховуючи результати моніторингу та проведеного аналізу, з метою подолання освітніх втрат та освітніх розривів.

У разі потреби – здійснити перерозподіл годин на вивчення окремих тем, зважаючи на можливість непередбачуваних ситуацій в осінньо-зимовий період (відключення електроенергії, інтернету, повітряні тривоги тощо).

Керівникам закладів освіти за потреби необхідно внести зміни у положення про внутрішню систему та організувати роботу осінніх консультаційних шкіл, індивідуальних компенсаторних занять та консультацій для учнів.

Також – організувати для педагогічних працівників курси підвищення кваліфікації, тренінги, семінари, вебінари з питань методик виявлення навчальних втрат та розривів.

Забезпечити роботу шкільних гуртків та секцій

Провести роз’яснювальну роботу серед батьків щодо можливості відвідування їхніми дітьми предметних компенсаторних занять, а також гуртків та секцій – під час канікул.

Повністю прочитати документ можна за оцим посиланням.

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.