Сб. Лип 27th, 2024

Дата: 09.10.2023 12:42

Кількість переглядів: 9


Життя трьох випускників Яполотського ліцею безжально забрала війна. Вони гідно та мужньо протистояли ворогу, захищали територіальну цілісність країни із перших днів повномасштабного вторгнення і до останнього подиху. Віктор загинув під час артилерійського обстрілу на Херсонщині. Поклав своє життя за Україну і Олексій, який загинув через мінно-вибухову травму у Донецький області.

8 жовтня на фасаді освітнього закладу відкрили меморіальні дошки на честь Віктора Франчука, Олександра Мартинюка та Олексія Стасюка. На урочисту церемонію відкриття прийшли мами, дружини, рідні, друзі, однокласники загиблих, педагоги та учні, жителі села. Право відкрити меморіальні дошки надали найближчим людям воїнів – матерям та дружинам.

Настоятель Свято-Георгіївського храму ПЦУ с. Яполоть провів поминальний молебень та освятив пам’ятні знаки. Присутні, схиливши голови у хвилині мовчання, віддали шану світлій пам’яті Віктора, Олександра, Олексія та всіх воїнів, які загинули у боротьбі за свободу, незалежність та цілісність України.

Відтепер пам’ятні знаки на стіні освітнього закладу будуть постійним нагадуванням теперішньому і майбутньому поколінню про патріотизм і героїчний подвиг випускників ліцею.

Світла пам’ять нашим воїнам!


« повернутися

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.