Сб. Лип 27th, 2024

03.10.23

Ольга Данілюк

Розводять овець. Мова йде про фермерське господарство поблизу Рівного, власники якого два роки тому з нуля відкрити підприємство. Для цього скористалися державною підтримкою розвитку тваринництва. Нині ж там поголів’я овець збільшили у двічі. Більше, розповість наша Ольга Данілюк.

Це ферма на якій розводять овець. Розташована вона за 30 кілометрів від Рівного. За 2 роки існування поголів`я овець там збільшили удвічі.

Вирощувати овець власники ферми розпочали у 2021 році. Тоді ж скористалися державною підтримкою розвитку тваринництва і закупили для своєї справи пів сотні овець.

Працівники ферми зазначають, це досить непроста та трудомістка справа. Наразі тут працює 13 людей. До співпраці залучають і суміжний бізнес. Наприклад, компанії, які стрижуть овець.

На сьогодні у Рівненській області діє 66 тваринницьких підприємств та 10 сімейних фермерських господарств. У порівнянні з минулим роком на фермах майже вдвічі збільшили поголів’я овець і кіз, на 20 відсотків – свиней, на майже 17 – птиці і на понад 5 відсотків – поголів’я корів.

Читайте також: Фермер з Рівненщини за грантові кошти створює обліпиховий екосад

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.