Сб. Вер 21st, 2024

“Зниження температури розпочнеться в неділю, 15 жовтня, в західних і північних областях. А в понеділок практично на всій території України відбудеться зниження температури до близьких до норми значень для цього періоду”, – сказала вона.

За прогнозом Укргідрометцентру, вдень температура буде близько 10 градусів тепла, на півдні до 13-15 градусів, вночі – 3-8 градусів, на півдні до 10-12 градусів.

Але згодом може бути ще одне похолодання – вже після 20 жовтня, коли з півночі зайде ще холодніше повітря арктичного походження. “Тому 20-22 жовтня, якщо будуть опади, то це буде дощ місцями з мокрим снігом”, – повідомила Голеня.

Очікується, що наприкінці наступного тижня температура вночі буде від 3 градусів морозу 3 градусів тепла, а денна – 1-7 градусів тепла, на півдні до 10 градусів, розповіла синоптик.

Нагадаємо, метеорологічна осінь розпочалася в Києві 2 жовтня, коли середньодобова температура повітря знизилась нижче 15 градусів.

Середньомісячна температура повітря у вересні 2023 року в Києві дорівнювала 18,8 градусів тепла, що на 3,9 градусів вище за кліматичну норму. Цьогорічний вересень став найтеплішим у столиці за всю історію спостережень з 1881 року.

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.