Нд. Вер 8th, 2024

Цього сезону на Рівненщині доступні дві вакцини проти грипу: французького та корейського виробництва – Ваксігрип Тетра Джісі Флю та Грін Кросс Корпорейшн. Про це розповів завідувач відділу імунопрофілактики Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб Віктор Мороз.

Грип належить до вакцинокерованих захворювань. Його тяжкі наслідки можна попередити шляхом вакцинації. Наразі щеплення проти грипу є рекомендованими, однак не входять до переліку безоплатних, – розповів Віктор Мороз.

Вже на наступному тижні Рівненська область отримає 2,2 тисячі доз вакцини корейського виробництва – GCFLU Quadrivalent. Препарат буде поставлено в Україну за співпраці з проєктом PIVI в якості гуманітарної допомоги для щеплення медиків.

Нині в області проти грипу вакциновано 774 особи, майже половина з яких – діти до 17 років.
Також цьогоріч майже 30 тисяч жителів області вакцинувалися проти COVID-19. На сьогодні в області доступні такі «протиковідні» вакцини: Янссен, Пфайзер ТРІС для дорослих та Пфайзер для вакцинації дітей 5-11 років.

У Рівненській ОДА нагадують, що на Рівненщині за минулий тиждень на грип та ГРВІ захворіли 7,5 тисяч людей. Більшість із них – діти.

Читайте також: Дубенським рятувальникам передали гуманітарну допомогу з Польщі

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.