Сб. Лип 27th, 2024

14.11.23

Павло Невесенко, Володимир Захаров

У Рівному хочуть перейменувати одну із вулиць міста на честь полеглого Героя Тараса Давидюка. Відповідне звернення зініціювала громадська організація “Рівне Такмед”. Нині триває збір підписів від різноманітних організацій та людей. Потому звернення має розглянути профільна комісія Рівнеради. Більше про Тараса Давидюка та його життєвий шлях розповість Павло Невесенко.

Життя Тараса Давидюка обірвалося 3 листопада поблизу Роботине в Запорізькій області. Ворожий дрон-камікадзе скинули на автівку, коли Тарас евакуйовував побратимів. Нині він спочиває на кладовищі Грабник у Рівному. На могилі ще не встигли зів’яти квіти. Так само, аби не згасла пам’ять про Тараса Давидюка активісти хочуть увіковічити його ім’я. Чимало громадських організацій звернулися до профільної комісії Рівнеради, аби назвати на його честь вулицю у Рівному.

Тетяна Воронцова розповідає знає Тараса по заходах з національно-патріотичного виховання. Уже тоді він приємно дивував усіх своєю стійкою патріотичною позицією.

Найкраще про Тараса Давидюка можуть розповісти фрагменти з його інтерв’ю для телеканалу Рівне 1 ще у 2021 році. Тоді в циклі випусків ми розповідали про учасників АТО. Тарас Давидюк вирішив стати на захист України ще з ескалації подій в Криму. Пішов у військкомат, але за станом здоров’я його не взяли. Потому вступив у добровольчий батальйон “Гарпун”. Тоді Тарас згадував, найважче на війні втрачати побратимів.

Після повернення із зони АТО, Тарас Давидюк заснував видання Горинь Інфо. та продовжив займатися, мабуть, найулюбленішою справою – національно-патріотичним вихованням молоді.

Аналітичний розум, освіта політолога та фах історика вже тоді з початком війни у 2014 році Тарас розумів, лише за яких умов Україна здобуде перемогу.

З початком повномасштабного вторгнення, 24 лютого Тарас Давидюк був одним з перших у Рівненському військкоматі. Тоді під час його останньої зустрічі з Телеканалом Рівне 1, він, як завжди виважено заспокоював увесь український народ.

Заради перемоги Тарас Давидюк віддав найцінніше – своє життя. Наш обов’язок пам’ятати його подвиги на полі бою і активну патріотичну позицію в цивільному житті. І через це чимало рівнян просять назвати одну з вулиць міста у його честь.

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.