Пт. Вер 20th, 2024

Дотепер Костопільська дитяча школа мистецтв брала символічну плату за навчання однієї дитини – від 200 до 300 гривень на місяць. Учителі перевантажені, заклад не у змозі прийняти на навчання усіх охочих. Костопільська дитяча школа мистецтв є комунальним закладом Костопільської міської ради, яка щороку виділяє на її функціонування близько 11 млн грн. Кошти йдуть на зарплату викладачів, оплату комунальних послуг, придбання інструментів тощо. З батьківської плати школа одержує близько одного мільйона гривень на рік.

 

Виконавчий комітет Костопільської міськради на своєму засіданні 30 серпня вніс зміни до положення про порядок оплати та надання пільг в оплаті за навчання. Так, право на безкоштовне навчання у школі мистецтв зберігається за дітьми-сиротами, напівсиротами та позбавленими батьківського піклування.

 

Багатодітні батьки, чиї діти хочуть навчатися у школі мистецтв, не платитимуть за навчання однієї дитини, за інших дітей з цієї ж сім’ї, якщо вони також хочуть навчатися у школі мистецтв, батьки сплачуватимуть по 50% від вартості навчання.

 

Вартість навчання, згідно з рішенням виконкому, зросла удвічі і у новому навчальному році становитиме:

400 грн на місяць – у класах скрипки, народних інструментів, саксофона, духових інструментів, бандури, хореографічному та образотворчого мистецтва;

500 грн на місяць – у класі  вокалу,

600 грн на місяць – у класах гітари та фортепіано.

 

Половина батьківської плати буде використана на оплату праці викладачів, інші 50% – на покращення матеріальної бази школи.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.