Пн. Вер 16th, 2024

За її даними, ще вчора і навіть зранку 18 жовтня, серйозні прогностичні центри давали на 21 жовтня на півночі та заході України мокрий сніг та посилену “холодяку”.

“А вже сьогодні уточнили прогноз. І що? У суботу ніякого тобі снігу і, навпаки, підвищення температури повітря до неймовірних “градусів”, – розповіла вона.

Зокрема, за даними Діденко, очікується +15…+19 градусів, у центрі до +18…+23 градусів, а на півдні – до +25….+30 градусів.

Синоптик зізналась, що таких “стрибків” давно не пам’ятає, але має пояснення.

“Ми якраз перебуватимемо на лінії розподілу холодного та теплого повітря. І ця межа надто тонка, щоб ідеально та ще й завчасно спрогнозувати її “гойдання”, – пояснила вона.

Сніг в Україні

Для більшого розуміння варто наголосити, що на 21 жовтня прогнозувався сніг в Україні і не лише у Карпатах. Оскільки сніг та мороз для Карпат – не нове явище. Нагадаємо, у понеділок, 9 жовтня, у Карпатах вдарив мороз. А 10 жовтня на горі Піп Іван Чорногорський у Карпатах випав сніг. Крім того, українські гори замело і 16 жовтня, а 17 жовтня там можна було спостерігати справжню завірюху.

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.