Сб. Лип 27th, 2024

01.11.23

Дарія Булига, Павло Стецюк

“Історії та війни”. У Рівному військовослужбовець з Запоріжжя Юрій Гудименко презентував свою першу книгу. Це перше видання солдата 130 батальйону ТрО. У ній Юрій Гудименко зібрав найяскравіші свої тексти, історичні нариси та промови за багато років. Про що конкретно ця книга та за яких умов була написана, знає Дарія Булига.

Військовослужбовець, громадський діяч, блогер та політик, Юрій Гудименко презентував свою першу книгу, яка стала бестселером в Україні – “Історії та війни”. Це видання містить розповіді автора періодом з 2014 по 2023 рік. У ній зібрані

Саме такими словами починається книга. Вона присвячена тим, хто вже не зможе її прочитати, полеглим побратимам Юрія зі 130 батальйону ТрО. Сам автор каже, писав її під час поранення в одному зі шпиталів.

Юрій не позбавлений гумору. Жартує, його поранення заважали йому тікати від видавництва. Окрім жартів каже, важко було писати книгу однією лівою рукою, в прямому сенсі цього слова.

Виконавча директорка фонду “Мрія”- Тетяна Комлик розповідає про своє знайомство з Юрієм. Каже співпраця з ним почалася з її власного активізму та переросла в справжню дружбу.

Серед відвідувачів цієї події було чимало рівнян та гостей з інших областей які прийшли підтримати Юрія та познайомитися з його творчістю. Ганна Гопко прийшла на презентацію, бо впевнена, нині треба підтримувати українських авторів, особливо військовослужбовців.

У відвідувачів заходу була можливість отримати книгу з особистим автографом Юрія Гудименка за донат. Усі зібрані кошти будуть перераховані благодійній організації “Українська фундація”Мрія”, яка займається допомогою людям постраждалим через війну в Україні.

Читайте також: У Рівному – новий керівник Управління освіти

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.