Пт. Вер 20th, 2024

Дата: 20.10.2023 12:07

Кількість переглядів: 6


Костопільська громада перебуває в 30-кілометровій зоні навколо Рівненської АЕС. Відтак у міській раді провели тренування, ознайомили присутніх із алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайної ситуації, обговорили стан планування евакуаційних заходів.

Керівництво громади вже не вперше відпрацьовує різні сценарії у випадку надзвичайної ситуації на АЕС. Через дії російського агресора минулого року також було проведено аналогічні тренування.

“Про такі ризики було відомо й минулого року, тому ми маємо знову покращити нашу готовність. Сьогодні поінформували усіх дотичних до порятунку нашого населення та інших невідкладних робіт щодо плану заходів з евакуації. Це лише відпрацювання наших дій, тому без паніки”, – зазначив заступник міського голови Сергій Герук.

 Органи з евакуації у Костопільській громаді перебувають в повній готовності до виконання завдань. В разі надзвичайної ситуації рекомендуємо слухати лише офіційні повідомлення від місцевої влади, рятувальників ДСНС та поліції щодо ваших подальших дій.


« повернутися

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.