Сб. Лип 27th, 2024

Він там, де потребують його молитви й підтримки.

Отець Тарас – капелан 23 інженерно-позиційного полку Командування Сил підтримки Збройних Сил України. Його історією  поділилася пресслужба Служби зв’язків з громадськістю 23 інженерно-позиційного полку.

Він каже, що завдання військового капелана – “завжди бути поруч”ю  Тож постійно намагається встигати бути всюди й на різних напрямках.

Наші військові звикли і знають, що капелан відвідає не один раз кожного, не залежно від того, на яких напрямках вони перебувають. Кожна поїздка на фронт чи зустріч з фронту розпочинається з молитви, яку очолює отець Тарас. періодично захисники мають можливість приступати до святого таїнства сповіді та причастя. Вони відвідують душпастирські лекції, ставлять питання, які їх турбують і цікавлять, спілкуються з отцем на різні теми.

– Завжди радію, коли приїжджаю до наших військових на передову і вони найперше запитують чи привіз їм ікони, хрестики, просфори та єлей.

Радію й тому, що приступають до сповіді й святого причастя. Навіть під час сильних обстрілів, перебуваючи в окопах.

Також приємно, що проявляють ініціативу і просять освяти автівки, на яких їздять і ті оселі чи бліндажі, де доводиться жити. Воїни вірять в Бога і щиро надіються на Його допомогу. Вони надихають мене, самі того не знаючи, – розповідає військовий капелан, отець Тарас.

Читайте також: Як на Рівненщині допомагають українським захисникам? (ФОТО)

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.