Чт. Вер 19th, 2024

Вірних синів України Рівне проведе завтра в останню путь — полковника Володимира Целуйка та старшого солдата Олександра Кириченка. Про це повідомляють в Рівненській міській раді.

Володимир Целуйко народився у Балаклії на Харківщині. Закінчив Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

Кадровий військовий віддавав всього себе захисту країни. Тож був у найгарячіших точках із перших днів — спершу зони проведення антитерористичної операції у 2014 році, а за тим і у 2022-му після початку повномасштабного вторгнення.

Володя пишався тим, що служить у Збройних силах України, пишався нашою армією і тим шляхом, який пройшов. Кожне його звання, кожна посада — усі витримані та заслужені. Усі почесні для нього, — розповідає дружина Героя Тетяна.

Вірний військовій присязі та обов’язку Володимир не забував і про найдорожчих — постійно був на зв’язку з дружиною. І хоч не розповідав подробиць, адже цього не можна було робити, все ж попереджав про завдання, про відсутність можливості телефонувати. А за найменшої нагоди — відразу виходив на зв’язок. Надзвичайно турбувався і за дітей — 7-річного Даниїла, 22-річну Анастасію та 25-річну Дарію.

Для мене він був насправді золотим чоловіком, турботливим, люблячим. Я відчувала його кохання і робила усе, аби він відчував моє. Ми були насправді щасливими, — продовжує Тетяна.

Веселий, компанійський Володимир дуже любив, коли вся родина збиралася разом, коли в дім приїздила рідня, приходили гості. На жаль, зараз найрідніші збираються, але вже без нього…

44-річний полковник Володимир Целуйко загинув 19 жовтня 2023 року в результаті ворожого обстрілу ударним БПЛА під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Розівка Запорізької області.

Олександр Кириченко народився у селі Перемишель на Хмельниччині. Навчався у місцевій школі, а 11 клас закінчив в Улашанівському ліцеї. За тим навчався у музичній школі. Працював у місцевому КХП “Заготзерно”. Згодом до душі припала професія водія. Спершу кермував автобусом по Україні, а також за кордоном.

У 2014 році він добровольцем пішов служити у зону проведення антитерористичної операції. А вже 2017-го підписав контракт. Спершу служив на Донеччині, а згодом в інших місцях. Служба була для нього і роботою і захопленням. Казав, що буде у війську, просто жив цим, — розповідає дружина Героя Антоніна.

Іще одним захопленням Олександра були автівки. За кермом проводив чимало часу. Та навіть коли приїзди у такі нечасті відпустки, завжди старався допомогти знайомим розібратися з автівкою.

А от про службу дружині розповідав мало. Говорив, що просто повинен захищати рідних, жодних подробиць, лише його часте “Все добре”.

Я відчувала, що з ним щось не так, що він втомився, але сам Саша того не показував, – каже Антоніна.

Добрий та чуйний Олександр мав 7-річного сина від першого шлюбу, тепер же будував плани на майбутнє, де обов’язково хотів бачити донечку.

Ми одружені всього три роки, з них вдома Саша був, можливо, місяців сім. Говорила йому, що хочу, аби він був поряд, ходив на роботу вранці і повертався ввечері. Але на все у нього була одна відповідь: “Зараз так, а потім все буде добре”. Ми востаннє бачились 10 серпня у Києві. Пробули разом пів дня. І все… Я вже була вагітна, Сашко мріяв про дівчинку. У нас буде дівчинка, щоправда, він вже її не побачить…, – говорить дружина Героя.

33-річний старший солдат, водій Олександр Кириченко загинув 19 жовтня 2023 року поблизу населеного пункту Зорівка Запорізької області, внаслідок завдавання удару противником ударним БПЛА…

Прощання із Героями відбудеться завтра, 21 жовтня, об 11.00 на майдані Незалежності у Рівному. Поховають Володимира Целуйка на кладовищі “Нове”, а Олександра Кириченка — на рідній Хмельниччині…

Читайте також: На Рівненщині висаджують ліс

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.