Пн. Лип 8th, 2024


 

Трьом власникам будівель на вул. Рівненській в Костополі, які зареєстровані як житлові будинки, але використовуються як комерційна нерухомість, нарахують до сплати податок на землю і на нерухомість. Сільських старост громади залучать до вручення податкових повідомлень мешканцям сіл в їхніх округах. Так розпочала роботу комісія Костопільської громади з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати місцевих податків та зборів.

Податки нарахують з часу введення будівель на вул.Рівненській в експлуатацію, кому необхідно, зобов’язали переробити документацію на свій об’єкт.

«Комісія також звернеться до підприємств та організацій, які зареєстровані в інших громадах, але мають працівників у нашій громаді, аби податок з доходів фізичних осіб цих працівників надходив у бюджет нашої громади, оскільки вони працюють тут, у нашій громаді. Ми також залучаємо старост до вручення мешканцям сіл повідомлень на сплату податків на майно і на землю. У сусідніх громадах така практика добре себе зарекомендувала»,- пояснила голова комісії, начальник управління фінансів КМР Ірина Валюченко.

Нагадаємо, постійна комісія з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати місцевих податків та зборів створена у червні цього року як постійний орган при виконавчому комітеті Костопільської міськради. Крім основного завдання – забезпечення своєчасності і повноти сплати податків – до її функцій входить також моніторинг погашення підприємствами податкового боргу та розроблення заходів для повноти та своєчасності сплати місцевих податків.


Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.