Сб. Лип 27th, 2024

06.02.24

Ольга Данілюк, Володимир Захаров

На Рівненщину прийшли вовки. Їх сліди побачили у національному природному парку «Дермансько-Острозький». Ба більше, напередодні троє сіроманців потрапили у фотопастку в селі на кордоні з білоруссю. Скільки років їх не було в Рівненській області та чому вони повернулись, дивіться далі у сюжеті.

Ось так поблизу Старого Села на Рівненщині відеокамера зафіксувала трьох вовків. Днями раніше подібні сліди сіроманців помітили й на іншому кінці Рівненщини, на території національного природного парку «Дермансько-Острозький».

Окрім слідів працівникам нацпарку вдалося побачити і самого хижака.

На території та околицях парку вовка не бачили упродовж п`яти останніх років. Тоді ж сіроманець наробив шкоди в одному із господарств.

В національному парку вважають, що повернулися вовки на Рівненщину через війну, заборону полювання та збільшення кількості їжі – парнокопитних. Чи становитимуть вони небезпеку для селян працівники парку поки не знають. Проте, додають, в разі чого єгері здійснюватимуть їх відстріл.

Місцеві жителі хижаків не бояться, кажуть, мирно співіснувати з ними навчилися ще з дитинства.

Цьогоріч вовків та їх сліди бачили не лише на Рівненщині, але й Волині та Франківщині. За словами тамтешніх єгерів, сіроманці нападали навіть на свійських тварин. Однак, якщо напади продовжуватимуться, то єгерям доведеться полювати на хижаків, аби скоротити їх кількість.

Читайте також: Стало відомо, кого призначили новим лісівником Рівненщини

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.