Сб. Лип 27th, 2024

08.02.24

Павло Невесенко, Христина Дарморост, Павло Стецюк

Назавжди в строю. У Рівному попрощалися з 43-річним молодшим сержантом Романом Кондратюком. У 2020 році Роман Кондратюк чоловік підписав контракт зі Збройними силами України. Повномасштабне вторгнення зустрів на лікарняному ліжку в госпіталі. Попри це знову взяв до рук зброю й став на захист Батьківщини. Життя захисника обірвалося 3 лютого на Запорізькому напрямку. Більше про відданого патріота розповість Павло Невесенко.

Майдан Незалежності у Рівному знову у скорботі. Тут проводять в останню дорогу молодшого сержанта Романа Кондратюка. Його серце перестало битися на Запорізькому напрямку.

Роман Кондратюк народився у Пересопниці. Навчався у Рівному. Потому 18 років працював у Державній службі охорони. На початку 2020-го року звільнився зі служби й підписав контракт зі збройними силами України. Знайомі згадують Романа як світлу і відповідальну людину.

Початок повномасштабного вторгнення Роман Кондратюк зустрів на лікарняному ліжку в госпіталі. Втім, його головний принцип по життю – був захист людей і Батьківщини. Нічого іншого, як взяти до рук зброю, Роман не міг зробити, розповідають знайомі.

Віддати шану полеглому герою, прийшло чимало містян та жителів Пересопниці. Деякі не знали його особисто, втім були знайомі з його сім’єю. Розповідають, Кондратюки – завжди були і є відданими патріотами України.

На жаль 3 лютого життя героя обірвалося. Роман Кондратюк не зрадив своїм принципам і не вагаючись став на захист України. Наш священний обов’язок пам’ятати та цінувати подвиг героя, наголосили на прощанні.

Поховали Романа Кондратюка на Кладовищі Нове. Вічна пам’ять та слава герою.

Читайте також: Воїну з Рівного просять присвоїти звання “Герой України”

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.