Пн. Вер 16th, 2024

Про таких, як Олег, кажуть – «Народився у сорочці». Крізь біль, яку в тілі завдають отримані від поранення осколки, військовий посміхається.

Розповідає, що днями виповнилося 33 роки і він безмежно щасливий, що має можливість жити та дуже мріє зустріти справжнє кохання й створити міцну сім’ю. «Так і напишіть», – акцентує солдат Олег.

Народився чоловік на Демидівщині, нині Дубенський район. Там минали й дитячі роки, безтурботна юність. Має вищу економічну освіту. У 2010 році проходив строкову службу. Вів невеличкий бізнес.

– Усе було добре та стабільно. Жив, працював, будував плани. Аж поки орки не прийшли визволяти Україну.

Я був вдома, коли розпочалось широкомасштабне вторгнення. На початку березня пройшов медогляд. Цього ж дня мені вручили повістку, яка і стала «квитком» до інженерно-позиційного полку Командування Сил підтримки Збройних Сил України.

У військкоматі вирішили, що я тут буду корисним, – розповідає водій відділу інженерної розвідки одного із підрозділів полку.

Протягом усього часу захисник був на чотирьох ротаціях, де виконував бойові завдання. На крайній із них Олег отримав поранення.

– Ми виїхали на позиції. Пересувались по пройденому маршруту. Я йшов попереду. В якийсь момент мене заглушило. Далі відчув різкий біль у тілі. Осколками посікло мою ліву сторону. Я був при тямі та бачив, як побратими підбігли надавати першу медичну допомогу, – говорить воїн.

Потому військовослужбовця доправили до медичного закладу, де відбувались операції. Наразі воїн проходить лікування. Попереду реабілітація.

– Я дуже радий, що живий. Після поранення я ще більше став цінувати життя та тих, хто справді мені дорогий. Вважаю себе щасливчиком. Й хоча самопочуття не дуже і попереду ще операційні втручання, бо не всі осколки вдалось забрати з мого тіла, але радію, що маю змогу бачити цей світ. Вірю в ЗСУ та своїх побратимів. Перемога за нами. Ми обов’язково переможемо і будемо щасливо жити у вільній Україні, – підсумовує Олег.

Історією захисника поділилася Служба зв’язків з громадськістю Інженерно-позиційного полку.

Читайте також: У ліцеї на Рівненщині зібрали понад 40 тис грн та сотні пар шкарпеток для ЗСУ

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.