Сб. Лип 27th, 2024

Черевики — це взуття з невисокою халявою, яка закриває щиколотку. Мають товсту підошву та герметичний верх, який захищає від вологи та холоду. Виробники зимових черевиків пропонуються цікаві варіанти: з застібками та без них, з нубуку, плащівки та шкіри. Для того, щоб правильно обрати найкращий варіант, варто розбиратися у сучасних технологіях пошиття черевиків для зими.

Яке утеплення має бути в зимових черевиках

Один з головних факторів, який варто врахувати при виборі зимових черевиків — це утеплення. Відповідне утеплення дозволить ногам залишатися в теплі навіть у найхолодніші дні зими. Існує кілька видів якісних матеріалів, що забезпечують тепло та сухість ніг у сиру, морозну та сніжну погоду:

  • Натуральне хутро. Взуття з натуральним хутром відоме своєю теплотою та комфортом. Черевики з хутром всередині витримують дуже низькі температури, це чудовий вибір для екстремального морозу в умовах міста, лісу, гірської місцевості. Найбільш розповсюдженим матеріалом вважається овеча вовна, яка додає черевикам об’єму завдяки своїй товщині.
  • Тепла текстильна підкладка. Деякі зимові черевики мають теплу підкладку, яка зберігає тепло й не вбирає вологу. Виробники використовують синтетичні матеріали, які не зношуються зсередини та не потребують складного догляду.
  • Утеплювач Thinsulate. Thinsulate — це теплий та тонкий матеріал, властивості якого порівнюють з лебединим пухом. Він в 10 разів тонший за синтепон, легкий, гіпоалергенний, не створює парникового ефекту. А головна відмінність від штучних матеріалів полягає в тому, що цей утеплювач пропускає повітря для вільного дихання шкіри.

Рекомендується вибирати зимові черевики з утепленням, яке відповідає температурному режиму конкретного регіону. Надто тепла підкладка має багато переваг, але вона може бути недоречною в помірному чи теплому кліматі та створювати дискомфорт. В каталозі інтернет-магазину “Дикий Крам” https://dykyikram.com/chereviki представлено багато цікавих моделей черевиків для зимового періоду від відомих виробників.

vVVn5-PpNd-g6cRQSsi53RgnilDEG0STDxwrk1y9U8cBvrPZgg5j8J4QSlERPeColwmEaN0MYG3vInDNpjW7InFJGZTWHCiYKXcSQk0dP-gaiXmQsIpLfk5qTf28fT0gMbUat3ef429TlAkrGbu64sY

Який матеріал верху краще вибрати

Зносостійкість та водонепроникність — головні критерії вибору зимового взуття. Саме така пара може захистити ноги від промокання під час снігопаду, дощу або відлиги. Найкращими матеріалами верху черевиків вважається натуральна шкіра, текстиль з просоченням для водостійкості, штучна шкіра, нубук.

Однією з останніх тенденцій пошиття зимових черевиків є використання саме текстильного верху. Він прийшов на заміну шкірі, адже вважається більш практичним та зносостійким. Текстильний верх має легку вагу та не обтяжує взуття, його можна почистити вручну та прати в машинці. Це більш актуальний варіант, що пасує для образів в спортивному стилі.

В каталозі інтернет-магазину “Дикий Крам” представлено багато цікавих моделей черевиків з текстилю, які чудово підходить для активного зимового дозвілля.

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.