Пн. Жов 21st, 2024

Має значення ще й сіль, яку додавати у воду

Сіль має антибактеріальні властивості та насичує організм натрієм. Солона вода — джерело електролітів, а присутній у солі натрій запобігає зневодненню в спеку. Крім того, такий напій добре впливає на організм при харчових отруєннях та допоможе налагодити роботу кишківника людям, які мають проблеми через закрепи. 

Однак дуже важливо збалансувати цю практику з регулярним вживанням води, щоб уникнути надмірного споживання натрію. Легким співвідношенням води й солі вважають – пів ложки солі на 1 літр води. 

При цьому важливо вибрати правильний продукт – це має бути кам’яна, гімалайська чи середземноморська сіль, але не кухонна сіль, оскільки вона не насичує воду натрієм.

Солона вода налагодить роботу кишківника. Вживання води рекомендують й під час детокс дієти.

Деякі дослідження показують, що солона вода виводить токсини з організму, але наукових доказів на підтримку цього факту не так багато. Важливо вживати солону воду в помірних кількостях, а не покладатися виключно на неї для детоксикації. 

Споживання солоної води потрібно дозувати. І цей напій точно не підійде людям із підвищеним артеріальним тиском та захворюваннями нирок.

Половина чайної ложки морської солі на склянку теплої води – це безпечне співвідношення солі та води для періодичного домашнього використання. 

Повідомлення про здоров’я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.