Сб. Лип 27th, 2024

У сучасного військового спорядження таке, про яке раніше не можна було і мріяти. В першу чергу всі аксесуари і додаткові елементи виготовляються не тільки з «прицілом» на витривалість, але і з акцентом на ергономіку. Це зрозуміло, бо на полі бою ніщо не може відволікати військового і всі складові спорядження мають бути такими, що забезпечують зручність. Адже від цього залежить не просто комфорт людини, а швидкість виконання наказів, реагування на ситуацію, що постійно змінюється, і як результат – від продуманості спорядження залежить здоров’я і життя.

На сайті інтернет магазину «Мілітарист» представлені різні речі, які необхідні для створення максимально повної комплектації амуніції військового. Всі вироби відповідають суворим стандарт якості і продуманості конструкції.

Всі аксесуари, допоміжні елементи та різні складові амуніції користуються попитом. І особливо часто запитують про тактичні пояси, які відомі ще як варбелти.

Оскільки тактичний пояс використовується практично завжди, то його експерти виділили в окрему групу. Хоча раніше він позиціонувався як частина РПРС (ремінно-плечової розвантажувальної системи). Чому тактичні пояси стали популярними і такими затребуваними? Тому що ідеально доповнюють бронежилети типу light або полегшену плитоноску. Такі захисні елементи не дозволяють розміщувати всі тактичні підсумки, які можуть знадобитися військовому на полі бою. Тоді як тактичні пояси дозволяють не обмежуватися магазинним підсумком і «медичним». Саме тому військові вважають його майже маст хев елементом свого спорядження.

Конструкція тактичного поясу

Носити тактичний пояс треба поверх спеціального одягу. Оптимальне розміщення – вище стегон. Складові частини варбелту це:

  • Внутрішній ремінь, оснащений спеціальною застібкою, роль якої виконує карабін-фастекс. Саме за допомогою внутрішнього ременя в тандемі з фастексом можна регулювати довжину варбелту і обхват;
  • Зовнішній пояс оснащений спеціальною подушкою демпферного типу. Саме на зовнішньому боці варбелту можна закріпити підсумки, які потрібні людині. Кількість та вид підсумків залежить від потреб військового або особливостей того підрозділу в якому служить боєць.

Окремо виділяють тактичні пояси скелетного типу. Вони не мають внутрішнього ременю і фактично вся конструкція є несучою.

На якому варіанті зупинити свій вибір, кожен вирішує сам. Головне, підібрати спорядження виконане з міцного та надійного матеріалу. І саме такі аксесуари, елементи військового спорядження і представлені у різних варіаціях (в тому числі у різних по вартості).

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.