Сб. Лип 27th, 2024

07.11.23

Анна Яцук, Олександр Бойко

На Рівненщині важкопоранений морпіх зробив перші кроки. В обласному госпіталі ветеранів війни проходить лікування військовий із Житомирщини. Він отримав серйозні травми на фронті й пересувається на кріслі колісному. Нещодавно чоловік почав робити перші кроки. Це не диво, кажуть медики, а важка робота пацієнта над собою і команди лікарів. Як військовий відновлюється, у сюжеті далі

Володимир робить перші кроки. Вже кілька місяців пересувається на кріслі колісному. Сьогодні уперше став на ноги.

Володимир морський піхотинець, проходив службу у 37 окремій бригаді. Отримав поранення влітку, на Запорізькому напрямку.

Побував у багатьох медичних закладах України. Вже більш як два місяці на Рівненщині. Проходить реабілітацію в обласному госпіталі. Поруч батько, який у всьому допомагає сину. На зміну йому приїздить матір Володимира.

Військовий щоденно працює над своїм відновленням, робить різноманітні вправи. У присутності журналістів, робить й перші кроки.

Цей момент на телефон фільмує батько. Поспішає показати відео дружині та молодшому сину.

Фізичний терапевт, який щоденно працює з Володимиром, називає це прогресом.

Лікарі кажуть, пошкодження спинного мозку є різного характеру. Саме від нього залежить чи зможе людина ходити. У Володимира неповна травма спинного мозку тому є всі шанси відновитись. Має значення вчасна реабілітація, мотивація пацієнта і робота фахівців.

Володимир з Житомирської області. До війни працював у столичній компанії. Коли отримав повістку, не ухилявся і пішов на війну. Каже, там переоцінив свої страхи і власне себе. Зараз має величезне бажання самостійно ходити, хоче знайти собі дружину і створити сім’ю.

Читайте також: Військовий медик з Острога отримав нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ “За збережене життя”

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.