Пт. Жов 18th, 2024

При виборі форми нігтів варто враховувати індивідуальні особливості, бажану довжину та сезонні тренди. Невипадково грамотний майстер з манікюру завжди насамперед ставить питання саме про форму.

Розбираємось разом з експертом відомого веб-сайту digirl.com.ua у різновидах форм нігтів, їх особливостях та поєднаннях з кольором та довжиною.

Як підібрати форму нігтів

Тренди на форму нігтів змінюються з часом та сезоном, але майстри виділяють кілька найбільш актуальних варіантів. При виборі варто враховувати як особисті особливості — будову і довжину нігтьового ложа, так й практичність.

Деякі форми виглядають привабливо, але незручні у повсякденному житті, переважно це стосується сильно загострених і довгих нігтів. Наддовгі нігті та об’ємні у новому сезоні 2024-2025 втратили свою актуальність, поступившись місцем більш природним формам. Орієнтуйтеся на такі критерії:

  • Зручність. Основна функція манікюру візуальна, але він не повинен заважати займатися звичними справами.
  • Якість нігтів. Сучасні матеріали та методи зміцнення дозволяють зробити довгий манікюр будь-якої форми навіть на слабких, тонких та тендітних нігтях. Але варто враховувати, що вони будуть більш схильні до травм.
  • Довжина. Чим коротше ніготь, тим менша ймовірність поломок; чим довше, тим витонченішими виглядають пальці.
  • Особливості рук. Овальні нігті візуально витягають пальці, а короткі квадратні – вкорочують. Це варто враховувати, якщо хочеться, щоб пальці виглядали тоншими.

Існує безліч популярних видів манікюру, кожен з яких має свої особливості й стиль. Один з найбільш популярних – це сучасний французький манікюр https://digirl.com.ua/suchasnyj-franczuzkyj-manikyur-vid-klasyky-do-tvorchosti/, що відрізняється білими кінчиками нігтів. Цей стиль завжди актуальний і додає елегантності будь-якому образу. Інший популярний варіант – це гелевий манікюр, який відрізняється довготривалим збереженням і насиченим кольором. Модниці також часто обирають манікюр “омбре” або градієнт, де кольори переходять один в один. Не менш популярні й креативні варіанти, такі як арт-манікюр, де використовуються різні малюнки, різноманітні фактури, стрази та пайєтки. Незалежно від того, який стиль ви оберете, манікюр – це чудовий спосіб виразити свою індивідуальність та стиль.

Модні форми нігтів 2024 року: 6 головних трендів

Майстер у салоні підкаже, що у моді й що подобається особисто йому, але рішення завжди залишається за клієнтом. Ось найпоширеніші варіанти.

1. Кругла

Ідеальна форма для коротких натуральних нігтів. На них однаково добре виглядатимуть як яскраві кольори, так і нюдовий манікюр або його відсутність.

Якщо ви часто робите роботу по дому або саду, займаєтеся ремонтом або дітьми, короткі круглі нігті – оптимальний вибір. Їх найскладніше зачепити й зламати, а край можна легко виправити самостійно за допомогою пилки для нігтів.

2. Овальна

Форма створює ілюзію витончених пальців, але для неї потрібно відростити ніготь хоча б на 3-4 мм від краю.

На відміну від круглого варіанта, спилок йде під гострішим кутом: лінія нігтів залишається плавною, але витягнутою. З таким манікюром потрібно бути акуратнішим — його легше зламати, зачепившись нігтем або вдаривши його про щось тверде.

3. Квадрат та м’який квадрат

Квадратна форма з прямими гострими краями підходить як для довгих, так і для коротких нігтів. Вона може візуально вкоротити пальці; враховуйте це, якщо руки й так недостатньо витончені.

Нюдовий та класичний рожевий виглядають на квадратному манікюрі особливо вдало. М’який квадрат – варіація із закругленими кінчиками – трохи більш стриманий та універсальний. Ці форми підходять для коротких нігтів, а на довгих можуть вимагати більш пильної уваги, оскільки краї схильні до сколів.

4. «Мигдаль»

Форма названа так через зовнішню схожість з мигдальним горіхом. Вона може бути схожа на овал, але кінчик нігтя повинен бути набагато тоншим за основу.

Загострений ніготь залишається м’яко-округлим, і це ідеальний баланс між жіночністю та зухвалістю. «Мигдаль» візуально подовжує пальці і йде всім. Таку форму можна виконати тільки на довгих нігтях, тому почніть із відрощування круглого або овального нігтя або зробіть нарощування.

5. «Балерина»

Довгі, звужені до кінчиків нігті, які закінчуються рівним зрізом. Назва походить через зовнішню схожість з пуантами.

Найчастіше «балерину» роблять на нарощених нігтях великої довжини, інакше не вдасться вибудувати правильну форму і вони будуть ближчими до квадрата. Такий манікюр виглядає добре з будь-яким дизайном, але не підходить для слабких та ламких нігтів – вони не витримають навантаження на широкі кінчики.

6. Довгі нігті

Супердовгі нігті є сусідами в трендах з ультракороткими. Які вибрати – залежить від індивідуальних особливостей нігтьової пластини та способу життя. Якщо ви вмієте обережно носити довжину або, як мінімум, готові витрачати більше часу на корекцію в салоні, спробуйте відростити або наростити нігті, на яких можна втілити будь-які ідеї нейл-арту. В антитрендах – відверто загострені кінці-стилети, тому варто вибирати більш округлу форму.

Коментар експерта

Майстер нігтьового сервісу — комфортна довжина, найчастіше кілька міліметрів вільного краю, що відріс. Більшість віддає перевагу м’якому квадрату, рідше — чітким формам з гострими кутами. Таку форму можуть дозволити собі не всі, тільки володарки дуже міцних і ламких нігтів. Також зараз знову в моді мигдаль; дана форма може змінюватись від м’якої до більш гострої. Щоб вибрати відповідний варіант, необхідно враховувати всі фактори: стан нігтів, довжину пальців, розмір і ширину нігтьової пластини, спосіб життя, професію – все це впливає на відповідний манікюр. Наприклад, спортсмени, люди з маленькими дітьми та лікарі віддають перевагу мінімальній довжині й м’якшим формам.

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.