Сб. Лип 27th, 2024

24.10.23

Владислав Стецюк, Павло Стецюк

Звільнення від надлишкової паперової роботи. На Рівненщині близько 60 шкіл користуються електронним розкладом. Він дозволяє врази швидше працювати завучу, а саме забути про ватмани, олівець і роботу ночами. Електронний розклад створили розробники на Рівненщині. Як він працює і що кажуть освітяни, дивіться у сюжеті.

Світлана Полюхович працює заступником директора. В кінці минулого навчального року дізналася про електронний розклад. Відтоді в ньому складає розклади занять.

Доповнює, раніше витрачала декілька тижнів, аби скласти розклад. Тепер цей складний процес займає в неї всього один день.

Розробка електронного розкладу почалась ще 8 років тому. Створив його Михайло Кликов разом з Євгеном Левченком. Каже, розробка програми зайняла пів року.

Доповню, це унікальна програма не лише для України, а й для світу. Попри те, що існують подібні проєкти за кордоном, вони не можуть справитись зі специфікою української школи.

Керівник проєкту Євген Левченко каже, у час великої війни завучам доводиться постійно міняти розклад. Електронний розклад працює в онлайні, тому робити зміни можна в режимі реального часу.

Загалом електронним розкладом користуються понад вісімсот навчальних закладів в Україні. З низ близько 60 на Рівненщині.

Читайте також: Прокуратура повернула у державну власність протирадіаційне укриття на 300 осіб у центрі Рівного

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.