Сб. Вер 21st, 2024

1 квітня Олесю Самчуку мало виповнитись 22 роки…

Про Героя розповіли на сторінці Рівненської облансої бібліотеки.

 Олесь був багатогранною людиною, хотів все спробувати. Ходив на багато гуртків і здобував призові місця на змаганнях з різних дисциплін – бальні танці, дитяча залізниця, трекове автомобілемоделювання, паркур, спортивний туризм, гра на гітарі. Закінчив фотошколу Олександра Харвата і професійно займався фотографією.

Олесь часто приходив на фотовиставки, які організовувала Рівненська обласна бібліотека. Юний фотограф нікому не відмовляв і залишив на згадку свої найкращі світлини.

Юнак був творчою людиною. Це, ймовірно, передалося від мами – Самчук Вікторії Ростиславівни – поетеси, громадської діячки, члена ради відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» у Рівненській області, авторки кількох поетичних збірок. Її перша книга поезій вийшла в 2008 році під назвою «Каркаде», тож не випадково Олесь обрав собі такий позивний. На жаль, мама Олеся пішла із життя коли йому виповнилося чотирнадцять років.

У 2023 році Олесь Самчук закінчив Київський національний університет ім. Т. Г. Шевченка, здобувши спеціальність «Кіно та телеоператорство». Він пішов добровольцем в 12-ту бригаду «АЗОВ», пообіцявши помститися за свого найкращого друга Єгора Муху, що загинув у травні 2023 року.

Олесь будував плани свого життя у вільній Україні, через тиждень мав прийти на ротацію та одружитися з коханою дівчиною.

11 березня 2024 року під час виконання бойового завдання, захищаючи Україну, Самчук Олесь загинув.
Важко говорити про Олеся в минулому, важко усвідомлювати непоправну втрату.

Вічна слава і пам’ять нашому Захиснику незалежності та цілісності України! 

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.