Сб. Лип 27th, 2024

25.03.24

Владислав Стецюк, Павло Стецюк

Як знищити ворога та врятувати собі життя? Цього навчали військовослужбовців Національної гвардії України на Рівненщині. Зачистка окопів, керування дронами та про інші важливі елементи війни розповідали та показували солдатам на полігоні. На навчаннях побував Владислав Стецюк.

Тактична підготовка – одна з головних складових ведення війни. Її навчають військовослужбовців Національної гвардії України.

Військовослужбовець з позивним “Дизайнер” з 2020 року в лавах Нацгвардії. Чоловік ще не мав бойового досвіду. Та щотижня разом з побратимами приїжджають навчатись на полігон, аби зуміти захистити українців.

Після тактичних занять, інструктори проводять навчання з тактичної медицини. Головна ціль навчити військовослужбовців врятувати життя собі та побратиму.

Проводить навчання з тактичної медицини інструктор з позивним “Док”. Чоловік на собі знає наскільки важливі навички медичної допомоги на війні. “Док” під час одного зі штурмів отримав поранення.

Наступним етапом підготовки є опановування керуванням дронами. Оператор БПЛА з позивним “Князь” розповідає, війна за 10 років змінилася, тому бійці повинні вміти керувати безпілотниками. Вони не лише розвідують територію, а й нищать ворогів.

Наступний етап – зачистка окопів. Військовослужбовці працюють двійкою, прикриваючи один одного.

Родзинкою військових навчань є стрес-тест. Полягає він у проходженні смуги перешкод під вибухи та димові завіси. Усе, аби наблизити організм до рівня бойових дій. Під час нього інструктори визначають, наскільки готовий солдат та стресостійкий.

Такі стрес-тести почали застосовувати у 2017 році. До слова, навчання проводяться протягом півтора місяця. Для військових це обов’язковий елемент служби. Усе, аби підготуватися до ведення бойових дій на передовій.

Читайте також: Полеглому бійцю з Рівненщини просять присвоїти звання Героя України

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.