Сб. Лип 27th, 2024

Дата: 12.01.2024 16:00

Кількість переглядів: 15


Протягом 2022-2023 років в межах співпраці з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» Костопільська громада отримала матеріальну допомогу на загальну суму понад 7,1 млн грн.

Заявку на участь подавали фахівці управління економіки і регіонального розвитку Костопільської міської ради, які згодом налагодили співпрацю із партнерами. Перші етапи відбору почалися ще до повномасштабної війни. А співпраця – вже в умовах вторгення. Тому, надана допомога була спрямована на посилення стійкості громади і реагування на можливі надзвичайні ситуації.

«Завдяки нашим спеціалістам управління економіки і регіонального розвитку ми змогли налагодити систематичну співпрацю  із партнерами. Допомога включала рятувальну спецтехніку, екскаватор-навантажувач та генератори різної потужності. Крім цього, громада отримала комп’ютерну техніку, мотопили, ледліхтарі, мотопомпи, комплекти рятувальних інструментів тощо. Нині обладнання передано комунальним підприємствам та бюджетним установам, в яких діють Пункти незламності. Вдячні за допомогу, використовуємо її раціонально», – розповів заступник міського голови Юрій Кузнюк.

Головна мета «ГОВЕРЛИ» – просування та здійснення реформи децентралізації шляхом підтримки органів місцевого самоврядування; посилення їх спроможності й ефективності надання послуг, а також підзвітності перед громадянами. До того ж, фахівці проєкту спільно з Костопільською міською радою розробили регламент виконавчого комітету Костопільської міської ради восьмого скликання який був затверджений 30.11.2023 року.
 

В рамках реалізації проєкту «Підтримка стратегічного планування розвитку територіальних громад Рівненської, Житомирської та Полтавської областей» спільно з ГО «Ендшпіль» завдяки USAID «ГОВЕРЛА» розробляється Стратегія розвитку Костопільської територіальної громади до 2030 року та План заходів з її реалізації на 2024-2027 роки, яку планується затвердити до 01.03. 2023 року.
 

Наразі здійснюється реалізація грантової програми у громадах проєкту, який передбачає дослідження стану доступності соціальних послуг, підготовку «соціального паспорту громад», розроблення рекомендацій щодо перспектив забезпечення сталості наявних послуг та перспектив міжмуніципальної кооперації.

Довідково. USAID (Агентство США з міжнародного розвитку) – незалежне агентство федерального уряду США. В Україні допомога USAID надається у таких сферах як економічний розвиток, демократія та управління, енергетична безпека, охорона здоров’я і соціальний сектор.


« повернутися

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.