Чт. Вер 19th, 2024

Дата: 01.12.2023 15:07

Кількість переглядів: 3


30 грудня 2023 року, в рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», з метою попередження проявів насильства, Рівненським районним відділом №3 філії ДУ «Центр пробації» у Рівненській області, спільно з КУ «Центр надання соціальних послуг» Костопільської міської ради та сектором «Костопільське бюро правової допомоги» Сарненського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги було проведено груповий захід «Насильству-НІ» для осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, в тому числі, осіб, які засуджені за вчинення насильницьких злочинів.

Сектором «Костопільське бюро правової допомоги» Сарненського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги наголошено, що НАСИЛЬСТВО – це будь-які навмисні дії, фізичного, сексуального, психологічного чи економічного спрямування одної людини по відношенню до іншої, які порушують її конституційні права й свободи і наносять їй моральну шкоду, шкоду її фізичному чи психічному здоров’ю.  

Протягом 2023 року по обліку Рівненського районного відділу  №3 філії ДУ «Центр пробації» у Рівненській області пройшло 16 осіб, які були засуджені за вчинення насильницьких злочинів, серед них за ст. 121 Кримінального кодексу України (далі – ККУ)- 4 особи, ст.122 ККУ- 1 особа, ст.125 ККУ- 9 осіб, ст 126 -1 ККУ- 3 особи, ст. 155 ч.1 – 1 особа. З них 5 осіб, перебуваючи на обліку  уповноваженого органу з питань пробації, були притягнуті  до адміністративної відповідальності за ст. 173-2 КУпАП, тобто за вчинення домашнього насильства.

Рівненський РВ №3 філії ДУ «Центр пробації» у Рівненській області  наголошує: за вчинення насильства залежно від кваліфікації злочину винних осіб може бути притягнуто як до адміністративної, так і до кримінальної відповідальності .

В ході заходу фахівцем із соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» Костопільської міської ради було проведено профілактичну бесіду із засудженими з метою недопущення проявів насильства, а  практичним психологом КУ “Центр надання соціальних послуг” Костопільської міської ради проведено тренінг з метою  обізнаності учасників з основними  проявами насильства та наслідками його вчинення.

Рівненський районний відділ  №3

філії ДУ «Центр пробації»

у Рівненській області


« повернутися

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.