Чт. Вер 19th, 2024

Весна починає займати своє місце не лише на календарі, а й приходить у робочі плани аграріїв та фермерів. Після проведення початкових польових робіт слід підгодувати ґрунт добривами, підкормити та зміцнити коріння майбутнього врожаю.
Від складу та методу впливу всі добрива поділяються на три види:

  • Добрива на органічній основі – це торфові добрива, компост, перегній та сапропель. Всі ці підживлення створюються в результаті життєдіяльності тварин, птахів та рослин. Вносячи даний вид добрив у ґрунт, аграрії підвищують дії корисних мікроорганізмів, розпушують ґрунт та покращують доступ вологи та кисню до кореневої системи.
  • Добрива на мінеральній основі – синтезовані речовини з руди та мінеральних солей. Саме вони збагачують ґрунт такими елементами як азот, калій, фосфор, магній та інші. Усі вони потрібні на різних етапах розвитку рослин. Спочатку потрібний азот для проростання, фосфор потрібен для гарного розвитку бутонів рослин, а магній допоможе розвиватись бульбам крохмальних сільськогосподарських культур.
  • Мікробіологічні добрива – створені на основі бактерій, мікроорганізмів та грибів. Дані біопрепарати ефективно допомагають засвоювати та посилювати вплив корисних речовин, які вже є у ґрунті. Найпоширеніші це фосфат-мобілізатори.

Після етапу підживлення, щоб виростити хороший врожай і збільшити термін їх зберігання- варто використовувати засоби захисту рослин. Але варто відзначити, що існують засоби обробки насіння, які застосовують перед посівом.
Засоби захисту рослин від шкідників – це гербіциди. Вони мають два види впливу і поділяються на селективні та неселективні.
Перші знищують лише певні види рослин, такі як пирій, осоти та ромашку.
Другі впливають на всі види рослин, тому купити засоби захисту рослин і використовувати цей вид потрібно лише у разі наявності земель з великими чагарниками бур’яну.
Засоби захисту рослин від шкідників називають інсектицидами. З ними переборщувати також не можна. Їх умовно можна поділити на контактні, ті, які впливають на кишківник та системні. Також існують антигельмінтики, які діють виключно на паразитичних хробаків на рослинах.
Всі вищевикладені препарати та добрива тепер можна купити та продати онлайн.

  1. В Україні з’явилася аграрний маркетплейс VAS. Розмістити своє оголошення про продаж засобів захисту рослин можна після реєстрації та зробити це швидко та абсолютно безкоштовно.

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.