Нд. Вер 8th, 2024

Зеленський зазначив, що під час розмови розмови із колегою з ПАР вони констатували необхідність продовження експорту українського зерна, що критично для глобальної продовольчої безпеки.

Також український лідер запросив Південноафриканську республіку до участу в другому саміті гуманітарної продовольчої програми GrainFromUkraine.

“Дуже важливо, що ПАР підтримує Українську Формулу миру й братиме участь у наступних раундах переговорів щодо Формули. Не менш важливо й те, що взаємини України й ПАР відчутно нарощуються, насамперед на найвищому рівні”, – йдеться у повідомленні.

Позиція ПАР щодо війни РФ проти України

Південно-Африканська Республіка разом з іншими країнами Африки у червні представила “мирний план” для завершення війни Росії проти України. Зокрема, він передбачає початок переговорів між Києвом та Москвою без виведення окупаційних військ з нашої держави.

Також посол США в ПАР Рубен Брігеті заявляв, що в грудні 2022 року на борт російського корабля, який пришвартувався до військово-морської бази в Саймонстауні, завантажили зброю.

Пізніше Рамафоса заявив, що спеціальна комісія не виявила фактів передачі зброї Росії в грудні 2022 року.

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.