Сб. Лип 27th, 2024

Група слідчих Рівненського РУП та слідчого управління ГУНП закінчила досудове розслідування за фактами умисного вбивства, зґвалтування, розбійного нападу на 29-річну жінку та за погодження прокуратури скерували кримінальне провадження з обвинувальним актом на розгляд суду. Про це повідомляють в поліції Рівненської області.

Встановлено, що 25 липня торік близько 23 години на той час 32-річний зловмисник в стані алкогольного сп’яніння повертався додому вулицею Чорновола. По дорозі побачив незнайому жінку, яку посеред вулиці зґвалтував і задушив.

Потому зняв із неї хрестик із ланцюжком, забрав мобільний телефон та пакет із продуктами харчування.

За результатами судово-медичної експертизи смерть потерпілої, уродженки Хмельниччини, яка проживала та працювала у Рівному, настала в результаті механічної асфіксії від стиснення шиї руками.

Поліцейські затримали уродженця Казахстану в порядку статті 208 КПК України та повідомили йому про підозру за ч. 4 ст. 187, ч. 5 ст. 152 та п. 6, п. 9, п. 10 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України.

Зловмисник і раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів та замах на зґвалтування неповнолітньої, за що 7 років перебував у місцях позбавлення волі. На час досудового розслідування суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою, де він перебуває і досі.

Слідчі зібрали достатньо доказів для доведення вини підозрюваного та за результатами досудового розслідування скерували матеріали справи до суду.

Обставини, які обтяжують покарання — рецидив злочинів, тяжкі наслідки, завдані кримінальним правопорушенням, вчинення злочинів в умовах воєнного стану та в стані алкогольного сп’яніння.

Пом’якшуючих — слідством не встановлено.

Санкція статті передбачає від 10 до 15 років за ґратами з конфіскацією майна або довічне ув’язнення.

Читайте також: Нацполіція спільно з чеськими правоохоронцями затримала учасників злочинної організації

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.