Сб. Лип 27th, 2024

43-річному обвинуваченому може загрожувати до трьох років ув’язнення із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п’яти років. Про це повідомляють в поліції Рівненської області.

У поліції нагадують, що автопригода сталася близько 17:30 у Сарнах на вулиці Соборній, 14 жовтня.

Під час досудового розслідування слідчі Сарненського РВП встановили, що 43-річний водій автомобіля «Renault Kango», виконуючи маневр повороту, не зайняв завчасно відповідне крайнє положення на проїзній частині та допустив виїзд транспортного засобу з перехрещення проїзних частин на смугу зустрічного руху, де не надав перевагу в русі мотоциклу «Lifan» під керуванням 16-річного сарненчанина.

Під час огляду на стан сп’яніння алкотестер «Drager» зафіксував 3,3 проміле, що у понад 16 разів перевищує допустиму норму.

У результаті ДТП неповнолітній мотоцикліст отримав травми, які належать до тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості.

За сукупністю зібраних доказів і за результатами досудового розслідування за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом в стані сп’яніння, що спричинило потерплому середньої тяжкості тілесне ушкодження, матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом скеровано на розгляд суд, – йдеться у повідомленні.

Обставинами, які пом’якшують покарання обвинуваченому є щире каяття, активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення та добровільне відшкодування завданого збитку.

Читайте також: Смертельна автопригода: перед судом постане житель Рівненщини, який збив пішогода

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.