Сб. Лип 27th, 2024

Масштабною та дієвою програмою фінансової підтримки розвитку малого бізнесу на сьогодні є державна грантова програма “єРобота”. Вона охоплює практично всі сфери діяльності малого бізнесу і нею активно користуються жителі Костопільщини.

Оксана Барановіч підготувала заявку та бізнес-план, успішно його захистила та отримала позитивне рішення щодо отримання грантових коштів для розвитку бізнесу.

«За підтримки коштів гранту я планую розпочати власну справу із послуг шиномонтажу, який буде розрахований на власників великогабаритного транспорту. У нас в громаді зараз є лише один подібний шиномонтаж, там постійно збираються великі черги. Мій бізнес дозволить таким автовласникам зекономити час» – говорить пані Оксана.

В рамках проєкту «єРобота» є можливість отримати грант на власну справу, що успішно вже зробили 22 мешканці громади.

Для тих, хто планує скористатися грантовою програмою «єРобота» нагадуємо: найперше потрібно підготувати бізнес-план та подати заявку. Це можна зробити самостійно через Дію. Там же розміщений і зразок бізнес-плану, який потрібно завантажити. Після подачі і розгляду, його треба захистити. І за умови успіху – отримати кошти.

За грантовою програмою «Власна справа» заявник може отримати мікрогрант від 50 до 250 тис грн. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. Обов’язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту.

Окрім того, учасники та учасниці бойових дій, а також їхні дружини/чоловіки теж можуть подати заявку на отримання гранту від держави на старт чи розвиток власної справи:

– до 250 тисяч гривень на власний бізнес може отримати ветеран за умови створення щонайменше одного робочого місця;

– до 500 тисяч гривень може отримати подружжя учасника бойових дій за умови створення щонайменше двох робочих місць. При цьому 70% коштів для реалізації бізнес-ідеї надає держава, 30% – сам грантоотримувач;

– до 1 млн гривень може отримати учасник бойових дій, якщо він до цього вже був підприємцем не менше ніж 3 роки. При цьому 70% коштів гранту надає держава, 30% —грантоотримувач.

Більше інформації про «Власну справу» знайдете за посиланням: https://www.dcz.gov.ua/storinka/mikrogrant-vlasna-sprava

Грант для ветеранівhttp://surl.li/glaly

Костопільське управління Рівненської філії Рівненського ОЦЗ

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.