Сб. Лип 27th, 2024

Із заявою до поліції звернулася мешканка селища Володимирець, що невідомі шляхом обману заволоділи її грошовими коштами.

Встановлено, що до потерпілої зателефонував нібито працівник кіберполіції, запевнив, що сталося втручання в роботу її інтернет-банкінгу та необхідно терміново переказати кошти на інший рахунок.

Заразом зауважив, що їй треба звернутися також на гарячу лінію банку, що вона і зробила. Втім, не дочекавшись з’єднання із оператором, пролунав одразу дзвінок: псевдобанкір назвав вигадане прізвище та ім’я, а до озвученої раніше інформації додав, що відкрито кримінальне провадження за фактом незаконного заволодіння її грошовими коштами.

Відтак, жінка перерахувала на вказаний аферистами рахунок 27 тисяч гривень.

Про те, що втратила заощадження, зрозуміла тоді, коли звернулася у фінустанову та поцікавилася, чи працює у них такий співробітник і як їй повернути кошти.

Дізнавачі відділення №1 Вараського РВП за фактом шахрайства розпочали досудове розслідування. Поліцейські встановлюють осіб, причетних до злочину, і застерігають громадян від необдуманих вчинків.

Про це інформує відділ комунікації поліції Рівненської області.

Читайте також: У Рівненському районі зіткнулися автомобіль та маршрутка: травмувалася водійка легковика

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.