Сб. Лип 27th, 2024

У двох районах області поліцейські задокументували злочини у сфері довкілля та вилучили незаконну деревину. У рамках кримінальних проваджень тривають слідчі дії. Вирішується питання про накладення на вилучену лісопродукцію арешту. Про це повідомляють в поліції Рівненської області.

Так, учора, 17 січня, надійшло повідомлення від 41-річного жителя села Губків колишнього Березнівського району, що невідомі здійснили незаконну порубку лісу на території ландшафтного заказника місцевого значення «Соколині гори».

Слідчо-оперативна група задокументувала злочин та вилучила деревину породи граб об’ємом 1,12 кубічних метрів, яку зловмисники не встигли вивезти, а також чотири зрізи різного діаметра. Поліцейські встановлюють осіб, причетних до злочину.

Крім того, під час патрулювання в поле зору працівників СРПП відділення поліції міста Костопіль потрапив трактор із підводою, завантаженою деревиною. 35-річний житель села Золотолин саме виїжджав із лісового масиву. Поліцейські вилучили транспортний засіб та сім колод сосни.

А от заготовити собі дрова неподалік села Гранітне вирішив 50-річний житель села Вири, який перевозив гужовою підводою 13 колод свіжозрізаної сосни. Його викрив на самовільній порубці лісничий та повідомив на спецлінію 102. Поліцейські Сарненського РВП вилучили віз та незаконну деревину.

За усіма фактами тривають слідчі дії.

Читайте також: Поліцейські розшукують 16-річного жителя Сарненщини

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.