Сб. Лип 27th, 2024

За попередньою інформацією у пошуках пального зловмисники «гастролювали» територією Сарненського та інших районів області. Орудували вночі, коли водії вантажівок зупинялись на відпочинок.

Дев’ятого квітня вони у селі Немовичі за допомогою насоса кустарного виробництва відкачали із паливних баків двох припаркованих вантажівок 200 літрів дизелю у заздалегідь підготовлені каністри. Надалі переносили «тару» у своє авто, яке залишили орієнтовно за 200 метрів.

Саме в цей момент їх і викрили працівники управління карного розшуку ГУНП в Рівненській області спільно з місцевими оперативниками.

39-річного жителя села Зносичі у процесуальному порядку помістили до ізолятора тимчасового тримання. Сарненський районний суд обрав йому запобіжний захід у виді нічного домашнього арешту.

Його «напарнику» — 29-річному односельчанину — вдалось втекти. Втім, через кілька днів він сам з’явився до поліції.

Обом фігурантам слідчі за процесуального погодження Сарненської окружної прокуратури повідомили про підозру у вчиненні крадіжки, вчиненої за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України.

Під час обшуків у підозрюваних вилучили орієнтовно два кілограми каміння бурштину-сирцю та зброю. Крім того, у господарстві обох були ємності, наповнені дизелем.

Вилучене у рамках відкритих кримінальних проваджень за ч.1 ст. 240-1 та 263 Кримінального кодексу України скерували на експертизу.

Поліцейські також встановлюють інших водіїв, які постраждали від дій зловмисників та осіб, які можуть бути їхніми спільниками.

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.