Пн. Жов 7th, 2024

Прожив більше ста років, бо любить поїсти

Днями ветеран Другої світової війни Гордон Гренвіль-Хант відсвяткував свій 104-й день народження. В такий поважний вік чоловік має відмінне здоров’я.

В чому секрет довголіття 104-річного чоловіка?

Зараз Гренвіль-Хант мешкає у будинку для людей похилого віку на південному заході Англії. За словами чоловіка, протягом усього життя він не дотримувався суворих дієт і не приймав жодних препаратів для зниження холестерину. Натомість завжди «їв те, що йому подобалося».

Що смакує найбільше

Найбільше містеру Гордону подобається повний англійський сніданок. Він містить в собі: бекон, яєшню, квасолю у томатному соусі, ковбасу, смажений помідор, тости та чай (або каву)

Цю страву самі англійці називають «потужною бомбою з калорій і холестерину». Та чоловіка, на такі заяви не реагує.

– Холестерин? Ніколи не замислювався про це. Я просто їм те, що смакує, і насолоджуюся життям! – сміється Гренвіль-Хант.

Попри усі застороги, щодо холестерину, здоров’я ветерана вражає: у нього нормальний тиск, рівень цукру в крові, і він не приймає жодних ліків, окрім знеболювальних.

– Сніданок налаштовує мене на день. Я міг би легко зʼїсти здоровий овочевий салат, але після цього заїв би його повним англійським сніданком, – жартує чоловік.

Можливо, секрет довголіття чоловіка полягає зовсім не у харчуванні, а у ставленні до себе та життя в цілому.

– Він їсть, як кінь, і такий упертий, як мул. При цьому він – найпозитивніша людина, яку я знаю. Його склянка переповнена, вона ніколи не буває наполовину, – розповідає журналістам 70-річний син Гордона Філіп.

Гордон Гренвіль-Хант з сином Філіпом

Під час Другої світової війни електрик Гордон служив у Королівському корпусі інженерів. Потім працював на автомобілебудівну компанію British Leyland.І завжди його головний прийом їжі складався з повного англійського сніданку.

Були часи, коли на обід він регулярно їв фіш-енд-чипс, – це риба, обсмажена в фритюрі, і нарізаноа великими скибочками картопля фрі – теж не надто корисну страву.

Нагадаємо, холестерин – один із найрозповсюдженіших факторів ризику серцево-судинних захворювань.

Джерело: РБК-Україна



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.