Сб. Лип 27th, 2024

27.10.23

Ілля Томашевський

У Рівному відновлюють стелу Героїв Небесної Сотні. Знаходиться вона біля органного залу. Упродовж останніх років мурал перебував у занедбаному стані. Зруйнувався малюнок і фасад будівлі. На це неодноразово звертали увагу рівняни й скаржилися. Врешті відновлення почалось. Скільки коштує ремонт та чи усі хочуть оновлення – дивіться далі.

У Рівному нарешті розпочали оновлення стели пам’яті Героїв Небесної Сотні. Упродовж останніх років мурал виглядав занедбано. На це неодноразово звертали увагу рівняни.

Меморіал до цього вже кілька разів реставрували. Щоправда, це робили небайдужі рівняни.

Однак, деякі рівняни кажуть, що ремонт не на часі.

За рік буде 10 річниця від подій Революції Гідності. Тож міська влада вирішила нарешті взяти на себе питання відновлення меморіалу. Відновити художньо-архітектурну композицію хочуть за місяць часу. Місто виділило на ремонт 300 тисяч гривень. Відомо, що попередню світлину мають намір зберегти. Разом з тим вивчають пропозиції щодо осучаснення. Також планують відновити інші елементи цієї композиції, які були пошкоджені внаслідок погодних чинників.

Читайте також: Приїхав в Україну заради коханої і пішов захищати її у ЗСУ: на Рівненщині проходить реабілітацію доброволець з Грузії (ВІДЕО)

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.