Сб. Лип 27th, 2024

27.10.23

Ольга Данілюк, Володимир Захаров

Рівненському оркестру народних інструментів “НАСПІВ” виповнилось 50 років. Оркестр постійно співпрацює із заслуженим ансамблем танцю «Полісянка». “Наспів” брав участь у численних мистецьких проектах. Свій ювілей колектив вирішив відсвяткувати концертом. На його репетиції, побувала Ольга Данілюк.

Оркестру народних інструментів “НАСПІВ” цьогоріч виповнюється 50 років. Був заснований у 1973 році, а у 85-му йому було присвоєно звання „народний”. Першим керівником оркестру став відомий на Рівненщині музикант та композитор, заслужений працівник культури України Борис Забута. За роки змінювався як склад колективу і керівники. З 2012 року і донині його очільником є Сергій Мостовий.

За час співпраці з ансамблем “Полісянка” колектив взяв участь в численних фестивалях та конкурсах не лише в Україні, а й за кордоном.

Оркестр брав участь у таких мистецьких проектах як: «Весна Івасюка», «Мелодія життя Миколи Мозгового» та “Світові хіти”. А також брав участь і в загальноміських заходах.

В програму виступу колектив включив народні танці, інструментальну, українську та закордонну естрадну музику.

Концерт з нагоди ювілею оркестру, відбудеться 28 жовтня у Рівному. Колектив готується до виступу, проводить останню репетицію. До слова, упродовж концерту можна буде ще й задонатити на ЗСУ.

Читайте також: 300 тисяч на ремонт: міська влада Рівного взялася за відомий мурал (ВІДЕО)

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.