Пт. Вер 20th, 2024

Їх люблять усі

Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Кішки із плоскими мордами – надзвичайно популярні улюбленці серед любителів кішок. Однак як правильно називається та чи інша порода кішки з плоскою мордочкою, знають не всі.

1. Перська кішка

Цю породу винайшли у нинішньому Ірані, ще в 1600 роках. Перські кішки не лише вражають своїм зовнішнім виглядом, але й відомі своїм спокійним і лагідним характером, що робить їх ідеальними для обіймів. Щоб підтримувати їхню довгу шерсть у гарному стані, кішок важливо щодня розчісувати металевим гребінцем із широкими зубами.

2. Гімалайська кішка

Цю породу розробили в 1930 роках в Гарвардському університеті, де дослідник Клайд Кілер поєднав риси сіамських і перських порід. Гімалайська кішка має довгу шерсть, плоску морду, а також яскраві блакитні очі. Ці кішки відомі своєю невимушеністю та грайливістю. Вони люблять проводити час з людьми та іншими тваринами.

3. Британська короткошерста

Британські короткошерсті мають лагідний та не надто вимогливий характер, що робить їх ідеальними для людей, які хочуть люблячу, але незалежну кішку.  

4. Британська довгошерста

Породу вивели на початку 20 століття шляхом схрещування британських короткошерстих кішок з перськими, щоб отримати довгу шерсть. Британські довгошерсті відомі своїм спокійним і розумним характером. Вони часто можуть віддавати перевагу сидінню в затишному куточку.  

5. Екзотична короткошерста

Їх вивели в США в 1960 роках шляхом схрещування перських кішок з американськими короткошерстими. Екзоти відомі своєю милою, лагідною натурою і, як правило, ладнають з усіма.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.