Сб. Жов 12th, 2024

До чого треба бути готовими з цими тваринами

Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Багато людей не уявляють життя без домашніх улюбленців. Хтось віддає перевагу котам, а хтось – собакам. Проте є породи, які навіть ветеринари не радять заводити.

Чау-чау

Вони можуть бути агресивними до незнайомців і навіть до своїх господарів. Вони не завжди піддаються дресировці, що ускладнює їхню адаптацію у сім’ї. Також у цих собак є схильність до серйозних проблем зі здоров’ям.  

Англійський бульдог

Вони часто страждають від хронічних захворювань. Бульдоги мають проблеми з диханням, перегрівом, а також з суглобами. Багато ветеринарів відзначають, що ці собаки потребують хірургічних втручань протягом усього життя.

Далматини

Ветеринари часто відмовляються заводити цих собак через їхню генетичну схильність до глухоти та утворенню каменів в нирках.

Хаскі

Це незалежні собаки, які важко піддаються дресируванню. Хаскі можуть втікати на прогулянках, проявляти неслухняність вдома та навіть ігнорувати команди господаря, якщо вважатимуть це за потрібне.

Мопси

Мопси страждають від проблем з диханням, особливо в спекотну погоду. Ветеринари часто стикаються з тим, що мопси потребують спеціалізованого догляду через проблеми з диханням, очима, а також мають схильність до ожиріння.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.