Нд. Лип 7th, 2024

Зламаний годинник

Оскільки годинники позначають плин часу, вони здавна асоціювалися з людською смертністю.

У вікторіанську епоху годинники зупинялися, коли помирав хтось із сім’ї, тому не дивно, що годинник, який раптово перестав працювати, віщує нещастя. 

Сокира

Прикмети стверджують, що заносити сокиру в дім – це до нещастя, а інші кажуть, що просто принести її додому – це передвістя смерті. 

Зображення руйнувань

Езотерики не радять вішати вдома картину або фотографію похмурого пейзажу або наслідків стихійного лиха, корабельної аварії або битви. Такі зображення приносять негативну енергію в дім і можуть принести страждання вашим рідним.

Похила драбина

Хоча віковий забобон про ходіння під драбиною є загальним для багатьох країн, його походження є спірним. Можливо, це сягає своїм корінням у християнську традицію, де входження в трикутник, утворений похилою драбиною, може розглядатися як порушення Святої Трійці.

Інше трактування полягає в тому, що форма драбини нагадує середньовічну шибеницю.

Старий календар

Щоб удача була на вашому боці, живіть сьогоднішнім днем – принаймні, що стосується вашого календаря. Оскільки календарі, як і годинники, допомагають стежити за часом, вони тісно пов’язані зі смертю.

Жителі півдня вважають невдачею тримати вдома старі календарі, також часто зустрічається думка, що не можна вішати календар на наступний рік до 1 січня.

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.