Сб. Лип 27th, 2024


Собі не купують, а нам продають

Більшість із популярних у нас корейських косметичних продуктів, кореянки взагалі в очі не бачили. Про що ще замовчують продавці корейської косметики і які розкручені засоби — всього лише маркетинговий хід?

Гель алое

У нашій країні він вважається мало не всемогутнім — це і маска для волосся, і заспокійливий засіб після гоління, і зволоження для всього тіла… але кореянки ставляться до алое-гелю скептично.

Його “сезон” настає влітку, коли сонце активне, а шкіру потрібно періодично освіжати і заспокоювати.

В якості постійного зволожувача алое не використовують: креми з цим завданням справляються краще. А ще кореянки не шанують алое-гелі через склад: часто вони містять спирти, які, з одного боку, і дають ту саму свіжість, але з іншого — сильно сушать шкіру.

Скраби

Кореянки поголовно відмовляються від скрабів, так що цей формат засобів в більшості своїй орієнтований на експорт. Причина антипатій легко вгадується: жорсткі абразивні частинки створюють мікротріщини, через що епідерміс сильно сушиться і стає чутливим.

Як же тоді кореянки відлущують омертвілі лусочки? На цей випадок є кислотні тонери і ензимні пудри. Ці засоби дбайливіше поводяться зі шкірою, зберігаючи цілісність покриву і не пересушуючи її.

 

Санскріни на хімічних фільтрах

“Під роздачу” потрапляють фільтри старого покоління: авобензон, октокрилен, оксибензон, гомосалат. По-перше, вони шкодять навколишньому середовищу (наприклад кораловим рифам), по-друге, можуть нашкодити і самій шкірі: викликати почервоніння або роздратування.

Так що в Кореї жінки активно переходять на стабільні фільтри нового покоління. Вони коштують трохи дорожче, але набагато безпечніші. 

 

Смужки від чорних точок

Кореянки чудово розуміють, що такий спосіб «лікування» чорних крапок сильно травмує і губить шкіру.

Зате в Кореї є очищаючі смужки, які не потрібно виривати разом з верхнім шаром епідермісу. Це локальні бавовняні маски, просочені спеціальним складом, який витягує забруднення з пор. Без мазохізму.

 

Патчі

Наостанок шок-контент: виявляється, далеко не кожна кореянка тримає в своєму холодильнику патчі! Якщо порівняти продажі цих засобів в Україї і Кореї, виявиться, що наші жінки набагато сильніше прив’язані до гідрогелевих наклейок.

Корейські панянки роблять ставку на креми, в тому числі протинабрякові.

Не подумайте, ефективність патчів ніхто не відміняв — вони і справді працюють, особливо якщо використовувати їх правильно. Просто, коли вам вселяють, що кожна поважаюча себе кореянка починає своєї день з патчів, це всього лише маркетинговий хід.

Джерело 



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.