Ср. Жов 9th, 2024

Але це не найбільша зарплата серед звичайних професій. Водіям фур обіцяють й по 110 тисяч гривень на місяць 

На сьогодні однією з найбільш потрібних професій, є вчитель англійської мови. Окремі роботодавці готові платити таким фахівцям 40 000 та навіть 60 000 грн. Такі зарплати пропонують приватні мовні школи, але викладачі повинні мати рівень вододання мовою В2-С1. 

Крім того, вимагають досвід викладання від 1 року, а міжнародний сертифікат з англійської мови буде плюсом. 

Водночас транспортні компанії готові платити водіям сьогодні й по 110 тисяч гривень на місяць. усе через реальний дефіцит кадрів, якій у транспортно-логістичній сфері України складає 50%. Головним чином ситуація виникла через мобілізацію працівників.

Закрити ж всі наявні вакансії за допомогою жінок наразі не вдасться – хоча робота у цьому напрямі ведеться. 

Проєкт повинен змінити сприйняття жінки за кермом вантажного автомобіля в очах роботодавців. Показати, що це можливо, і може бути виходом із ситуації, – сказав заступник міністра.

При цьому нині на ринку досить багато високооплачуваних вакансій для водіїв-міжнародників. Загалом у транспортній галузі дефіцит кадрів складає 25%, а у міських пасажирських перевезеннях – до 30%. 

Галузь вантажного транспорту в Україні потребує сьогодні близько 30 тисяч водіїв, а у сфері пасажирських перевезень бракує близько 6 тисяч водіїв. 



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.