Пт. Вер 20th, 2024

2 з них фільмували в Україні

Часто трапляється так, що фільми та серіали, які обожнюють в одній країні, є забороненими для перегляду в іншій. Різні куточки світу можуть мати свої правила та норми, які визначають, що саме дозволено показувати на екранах. 

Є й такі фільми, які заборонені для перегляду в Україні. В основному це російські стрічки. Заборона на показ таких фільмів обґрунтована тим, що у зйомках брали участь конкретні особи, які створюють загрозу національній безпеці.

Заборонені фільми для перегляду в Україні

У багатьох випадках, заборона пов’язана з політичною ситуацією або конкретними діями осіб, які можуть негативно впливати на безпеку країни. Так сталось зі стрічками, які заборонили для перегляду в Україні. Однією із причин заборони також є велика кількість ворожої пропаганди, яку росіяни роками поширювали у суспільстві.

До списку заборонених фільмів та серіалів в Україні увійшли такі кінокартини

Фільм «Шукайте маму» знятий в Росії 2012 року. В ньому розповідається про стосунки та пошуки біологічної матері. Стрічка заборонена в Україні через участь у фільмуванні осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Серіал «Не плач за мною, Аргентина!» знімали в Росії у 2012-2013 роках. Він про складні, але кумедні життєві ситуації, який також потрапив під заборону через політичні та безпекові причини.

Російський популярний серіал «Не народися вродливою» 2005-2006 років, став забороненим в Україні через участь у ньому осіб, що мають політичні зв’язки та погляди, які можуть загрожувати національній безпеці.

«Однокласниці» – російський фільм 2007 року. Ця комедійна стрічка про шкільних друзів була заборонена в Україні з аналогічних причин.

Фільм «Щасливої дороги!» про подорожі та пригоди був відзнятий в Росії у 2008 році, а потрапив до списку заборонених через участь у ньому акторів, які створюють загрозу національній безпеці України.

«Алі-Баба і сорок розбійників»  відзнятий в Україні у 2005. Попри це, він також був заборонений через участь у ньому осіб, які мають зв’язки, що можуть загрожувати національній безпеці.

«Офіцерські дружини»  також відзнятий в Україні, але вже у 2015. Цей серіал про військових та їхні родини був заборонений в Україні з огляду на політичний контекст та участь у ньому осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Всі ці фільми та серіали були заборонені з метою захисту національної безпеки та інтересів держави.

 

Заборона пов’язана з участю в них осіб, які можуть мати негативний вплив або брати участь у діях, що суперечать інтересам України.

Обирайте для перегляду якісні, саме українські та світові стрічки, які вартують уваги свідомих громадян.

Джерело: 24 Кіно



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.