Пт. Жов 18th, 2024

В одному з магазинів Рівного виявили завищені ціни на продукти харчування.

 Про це повідомляють у Держпродспоживслужби у Рівненській області.

Як зазначається, до Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області надійшла скарга покупця про високі ціни на продукти в магазині «Атлант».

Працівники управління Держпродспоживслужби в Рівненській області провели перевірку цін та виявили перевищення торговельної надбавки на продукти харчування, щодо яких запроваджено державне регулювання до 30 %.

Спеціалістами провели з підприємцями роз’яснювальну роботу та зобов’язали привести ціни у відповідність на вказані на групи товарів.

Проте підприємець відмовився зменшувати рівень торговельної надбавки та приводити ціни у відповідність до вимог чинного законодавства. Також керуючим магазину надали письмові пояснення, де зазначено, що товари щодо яких запроваджене державне регулювання будуть зняті з реалізації.

“Однак, під час дослідження виконання суб’єктом господарювання вимог державного органу та обов’язку припинити порушення цінової політики, встановлено, що вимоги щодо приведення цін та рівня торговельної надбавки у відповідність не виконано, з реалізації товари не знято, а отже, товари продовжують реалізовуватись за завищеними цінами. Керівник магазину пояснення щодо цих фактів надати відмовилась. На виконання вимоги Рівненської ОДА №262 від 28.03.2022 року, інформація за даним фактом буде передана до Рівненської обласної державної адміністрації для вжиття заходів реагування”, – йдетсья у повідомленні.

У Держпродспоживслужбі нагадують, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України державне регулювання встановлюється на такі продукти: борошно пшеничне вищого сорту, молоко пастеризоване жирністю 2,5 відсотка (у плівці), хліб житньо-пшеничний, яйця курячі категорії С1, птиця (тушки курячі, четвертини тушки курячої), батон та олія соняшникова рафінована.

У разі виявлення продуктів із завищеними цінами можна звернутись до Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області з відповідними заявами за адресою: 33025, м. Рівне, вул. Малорівненська, 91 або на електронну адресу https://www.rivneprod.gov.ua/e-app/.

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.