Пт. Вер 20th, 2024

Цей бренд – це не тільки пошукова система

Минуло вже 26 років з моменту заснування компанії й, виявляється, назва Google – це неправильне написання Googolцифри 1, за якою слідують 100 нулів.

Цю назву було обрано, щоб відобразити місію Ларрі та Сергія «впорядкувати світову інформацію і зробити її універсально доступною та корисною». До цього пошукова система називалася Backrub.

– Історія Google почалася 1995 року в Стенфордському університеті. Ларрі Пейдж розглядав Стенфорд для вступу до аспірантури, і Сергію Бріну, студенту цього університету, було доручено показати йому все навколо.

 

За деякими даними, під час тієї першої зустрічі вони не погоджувалися майже в усьому, але вже наступного року у них зав’язалося партнерство. Працюючи у своїх кімнатах у гуртожитку, вони створили пошукову систему, яка використовувала посилання для визначення важливості окремих сторінок у Всесвітній павутині.

 

Вони назвали цю пошукову систему Backrub. Незабаром Backrub було перейменовано на Google, – йдеться в заяві компанії.

Попри це, деякі інтернет-користувачі стверджують, що Google розшифровується як «Глобальна організація орієнтованої групової мови Землі». Однак це вважається неправдивою інформацією через відсутність доказів цієї теорії.

Варто зауважити, що бренд – це не тільки пошукова система. Компанія Google також керує Gmail, YouTube, Workspace, а також власними брендами смартфонів і годинників – Pixel, Pixel Watch і Fitbit, пише Mirror.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.