Ср. Жов 9th, 2024

Зазвичай, смартфони використовують для візуальної комунікації, тому розміри їх екранів зростають. Маленький телефон Samsung – зараз це велика рідкість. Тим не менш, у південнокорейського бренду є кілька моделей, які можна назвати компактними. Порівняно з іншими смартфонами Самсунг, в них не лише менша діагональ екрану, а й невеликі габарити корпусу та вага. В магазині Аvic.com.ua в Харкові з доставкою по Україні можна знайти компактні моделі не лише Samsung, а й смартфони інших брендів. Для цього потрібно скористатися фільтрами, вказавши діагональ екрану. Це спростить вибір смартфона з оптимальним поєднанням розміру та функцій.

Galaxy S23 – мінімальна товщина та вага

Маючи високу продуктивність системи, зовні смартфон виглядає тендітним та витонченим. Враження це оманливе, оскільки екран пристрою захищений загартованим склом Gorilla Glass Victus 2. Тому він не розіб’ється навіть у випадку падіння з 2-метрової висоти на тверду поверхню.

Товщина гаджета складає 7,6 мм, а вага – всього 168 г. Водночас, смартфон оснащений потужним процесором і потрійною камерою:

  • стандартна GN5 – 50 МП;
  • ширококутний об’єктив Sony IMX564 – 12,2 МП;
  • телефото – 10 МП.

Камера демонструє відмінні результати нічної зйомки та 30-кратний цифровий зум. Серед переваг моделі – знаменитий фірмовий дисплей Samsung. Це Dynamic AMOLED 2X, яскравість якого складає 1750 ніт. Оскільки в Galaxy S23 тонкий корпус, місткість батареї невелика. Цей незначний недолік згладжує функція швидкого заряджання.

Galaxy A54 5G – ідеальні пропорції

Товщина корпусу цієї моделі становить 8,2 мм, а вага – 202 г. Завдяки мінімалістичному дизайну та плоским граням смартфон виглядає досить компактним. На візуальне сприйняття також впливає і те, що пристрій ширший, але коротший за попередників. Отже, його зручно тримати у руках. Він не вислизає, але й не тисне на пальці.

В екран Galaxy A54 5G вбудовано оптичний сканер відбитків пальців. Він розташований досить близько від нижнього краю, що може бути трохи незвичним. Сенсор швидкий та чутливий, реагує навіть на дотик вологим пальцем.

Екран діагоналлю 6,4 дюймів має матрицю Super AMOLED. Він демонструє відмінну читабельність навіть за яскравого сонячного світла, та має хороші кути огляду. Три камери роблять якісні знімки вдень та достойно якості – за недостатнього освітлення.

Galaxy A33 – недорогий і продуктивний

У бюджетному сегменті до компактних смартфонів Самсунг можна віднести й цю модель, оскільки діагональ теж становить 6,4 дюйми, товщина – 8,2 мм, а вага – 199 г. Корпус виконано з легкого пластику, однак він витримує занурення в воду до 1 м. Galaxy A33  також має захист від пилу.

Незважаючи на невисоку вартість смартфона, у ньому встановлений фірмовий процесор Exynos 1280, що витримує великі навантаження та може потягнути деякі ресурсні ігри. Камера теж чудова як для цієї серії, основна має 48 МП. До того ж, гаджет підтримує 5G.

Samsung Galaxy S24 – найпотужніший компактний смартфон

Попри те, що діагональ пристрою складає 6.2 дюйма, його можна віднести до маленьких. Оскільки рамки навколо дисплея зменшились, товщина корпусу також має менше числове значення.

Galaxy S24 функціонує на базі процесора Exynos 2400, що за запасом продуктивності вже обігнав Snapdragon 8 2 Gen. У флагмана шикарний дисплей, є швидка та бездротова зарядка, захист від води, чудова стереоакустика. Водночас, вся лінійка S24 отримала сервіси штучного інтелекту, що допомагають користувачу.

Потрійна камера включає основний об’єктив, телефото та надширококутний модуль. В моделі добре пропрацювали алгоритми обробки світлин, як наслідок, Samsung Galaxy S24 демонструє флагманську якість зйомки.

Є й інші варіанти найменших смартфонів Самсунг, більшість з яких можна знайти на сайті ритейлера електроніки AVIC. Від простих бюджетних варіантів до останніх Samsung Galaxy S24 Ultra в максимальній комплектації. Наявність моделі, що вас цікавить, запитуйте у консультантів інтернет-магазину.

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.