Чт. Вер 19th, 2024

Та зареєстрував відповідну петицію на сайті міської ради

Рівнянин вимагає внесення змін до Виборчого кодексу України, аби подолати корупцію. На сайті міської ради зареєстрували петицію, її автор Микола Горбачов зазначає, що для подолання корупції необхідно дати право громадянам України відкликати свої голоси від обраних ними партій, депутатів, міських голів чи навіть президента, якщо вони заплямовані зв’язками з корупціонерами. 

Якщо ж таким чином вони втратять більшість голосів – то мають скласти повноваження. З такою ідеєю автор петиції закликає Рівнераду звернутися до Верховної Ради. 

Підтримати петицію можна тут. 

Нагадаємо, щодо депутатів місцевих рад 17 років тому в Україні запровадили імперативний мандат, тобто депутати відповідальні перед своїми виборцями, і у разі не виправдання довіри виборців – таких депутатів можна відкликати. 

Зауважимо  петицію опублікували сьогодні, тож підписи збиратимуть до середини вересня. Аби міська рада дала відповідь на петиції, вона має зібрати 300 голосів. 

Зауважимо, що дві інші петиції, щодо роботи продуктового ринку та збереження виробничого комбінату достатньої кількості голосів – не зібрали.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.