Сб. Вер 21st, 2024

Не здогадувалися, що автівки у розшуку

Польські прикордонники під час виїзду в Україну вилучили чотири транспортних засобів орієнтовною вартістю 390 тис. злотих. (майже 4 млн.грн)

Перший інцидент стався 26 липня на прикордонному переході Корчова – Краківець.

Там 44-річний українець зареєструвався на виїзд із Польщі. Чоловік їхав на BMW X1 2019 року випуску.

 

Під час перевірки з’ясувалося, що транспортний засіб значився в розшуку та був втрачений на території Республіки Польща минулого року.

Автомобіль орієнтовною вартістю 90 тис. злотих. вилучено та передано поліції.

Через кілька годин на сусідньому прикордонному переході Медика – Шегині польські прикордонники попередили спробу вивезення вантажівки DAF.

Автомобілем орієнтовною вартістю 35 тис. злотих. пересувався 39-річний громадянин України.

 

Правоохоронці встановили, що транспортний засіб було викрадено у Великій Британії, його оголошено в міжнародний розшук Інтерполу.

У суботу, 27 липня, прикордонники з пункті пропуску Корчова – Краківець вилучили автомобіль Hyundai Tucson. Під час перевірки законності походження транспортного засобу було виявлено численні розбіжності в ідентифікаційних номерах транспортного засобу.

Після додаткових перевірок було встановлено, що двигун транспортного засобу належить автомобілю, який перебуває у розшуку в базі Інтерполу.

Автомобіль орієнтовною вартістю 65 тис. злотих – за кермом перебував 46-річний громадянин Польщі.

Ще один транспортний засіб зупинили на прикордонному переході в Медиці – Шегині.

Це був Mercedes Sprinter 2023 року випуску, за кермом якого перебував 62-річний громадянин України.

У цьому автомобілі виявлено втручання в числове поле VIN. Зокрема, було відшліфовано ориґінальний номер та нанесено інший.

Польські офіцери встановили, що автомобіль орієнтовною вартістю 200 тис. злотих було втрачено на території Нідерландів менше двох місяців тому. Подальші дії у цій справі проводитимуть слідчі Прикордонної служби. Авто вилучили.

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.