Пт. Вер 20th, 2024

Окупанти використовують на полі бою все що мають

На фронті стало максимально гаряче. Ворог наростив спроби прорвати оборону ЗСУ на Покровському та Курахівському напрямках останніми днями. Про це сказав офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади ім. Якова Гандзюка Сергій Цехоцький.

Цехоцький зауважив, що на напрямку гаряче вже давно, оскільки концентрація ворога, його сил та засобів тут дуже велика з квітня. Офіцер нагадав, що Покровськ, куди намагаються прорватись окупанти, – це логістична розв’язка. Однак за цей період ворог практично не має успіху на напрямку.

– На тлі оцих нинішніх подій в Курській «народній республіці» у ворога активізувалась якась хвороба.

 

Росіяни максимально все що в них є в наявності почали використовувати на полі бою, в дуже великих кількостях.

 

Тому ситуацію характеризуємо як дуже напружену. Але при цьому вона все ж таки контрольована командування Збройних сил України, – сказав Цеховський. 

Ворог збільшив зараз і кількість обстрілів позицій Сил оборони, кількість скидів з БПЛА. У протидії цьому, як зазначив офіцер, дуже допомагають нашим оборонцям засоби РЕБ та дрони.

– Стосовно ділянки, де безпосередньо наша бригада тримає оборону скажу, що ворог 100% не має успіху. Ми як кошка з мишкою з ними граємось.

 

 

Вчора була спроба піхотного штурму, мало не психічної атаки – через поле напряму пішли росіяни, як Чапаєв…

 

У нас через це вечерю перенесли на пізніше, тому що всі задіяні були, бо треба ж кожного вислідкувати, «відправити білет», «оформити місце» і так далі, – сказав Цехоцький. 

На його думку, зараз російський диктатор Володимир Путін не знає, що робити, тому ця паніка і розлад у діях ворога. 

– При цьому ці війська, що стоять на нашому напрямку – на Покровському, Курахівському – вони небезпечні, озброєні, у них багато завчасно завезеного БК.

 

І треба розуміти, що вони як загнена криса, якій втрачати нема чого.

 

А цьому треба завжди приділяти більше уваги. Тому наше командування зараз робить все, щоб ініціативу з їхніх рук вибити, – сказав Цехоцький.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.