Пт. Вер 20th, 2024

Японська кухня, а точніше, такий її елемент як суші, прийшлися до смаку багатьом і дуже швидко інтегрувалися у місцевий раціон. Це не дивно, бо суші це не тільки смачно, а ще і корисно і безпечно. Безпечно не тільки в плані шлункового тракту, а безпечно для фігури. Бо суші – це ситно та при цьому не надто калорійно. Безперечно, гурмани, які віддають перевагу здоровій їжі, завчасно вивчають особливості кожної страви, в тому числі її калорійність. А якщо Ви тільки починаєте знайомитися з цим екзотичним витвором кухарів, то варто зразу замовити сушу в місті Тернопіль саме там, де про цю страву знають майже все і підходять до її створення з не меншим професіоналізмом ніж в Японії. Зголодніли? Тоді Вам в https://sushi-pizza39.com.ua/sushii/ і не хвилюйтеся за калорії, бо Ви будете здивовані, що смачна їжа таки буває безпечною для талії.

Оптимальна порція для одного

Кількість суші, яку замовляють, залежить в першу чергу від кількості людей, які будуть смакувати страву і видів самих суші. Бо вони різні і відповідно відрізняються не тільки смаком а і поживністю. Наприклад, асортимент суші Тернопіль вражає кількістю варіацій. І чим «класичніший» рецепт – тим менше енергетичного навантаження на суші.

Експерти вважають, що доросла людина за один прийом їжі може скуштувати 12-15 суші. Ну якщо вже дуже смачно і це не дивно бо на вас чекають найкращі суші в Тернополі, і немає сил відмовитися від бажання спробувати різні види, то 20 суші, але то максимум з максимуму.

Кількість замовлених штук відрізнятиметься в залежності від виду суші. Наприклад, фіш макі – це десь приблизно 50 ккал, тоді як vegan макі – 35 ккал. Але відчуття ситості забезпечує рис, який є основним компонентом суші.

До речі, не хвилюйтеся якщо ви замовили багато суші. По-перше, забагато суші ніколи не буває. По-друге, в Sushi Pizza 39 пропонують тільки супер свіжі продукти і ви в будь-який момент зможете продовжити свій суші-бенкет. Адже в холодильнику ці екзотичні смаколики можна зберігати два-три дні.

Про калорійну безпечність

Калорійність класичного базового суші ~ 50 ккал. Соєвий соус, навіть якщо він солодкий, не додасть вам багато калорій. А щоб спростити вибір тим, хто ретельно слідкує за кількістю спожитих калорій, нагадуємо що наступні варіації на тему суші мають таку енергетичну цінність:

  •       З лососем – 50 ккал;
  •       З тунцем – 45 ккал;
  •       З креветками – 40 ккал;
  •       Каліфорнійський макі – 40 ккал;
  •       Огірковий макі – 25 ккал.

Та якщо мова про сирні роли, з вугрем чи з додаванням авокадо – поживна цінність буде більшою. Але не настільки щоб суші втратили свій статус безпечної та здорової їжі.

Щодо антуражу, то класика жанру – це саке (холодним або гарячим). Та якщо ви не любитель саке, зверніть увагу на сухе біле вино. Ідеальний вибір до суші з білої риби – Шардоне, а до тунця чи лосося – Шаблі. Не менш вдалим вибором стане пиво. Тим більше що доставка суші Тернопіль від Sushi Pizza 39 пропонує Hoegaarden Blanche б/а, яке ідеально доповнить смак і «Імператора» і «Філадельфію Скорпіон» і навіть «Чорний Дракон».

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.